Lundsanger, Vesterled Blåvandshuk - 11 .juni 2006
Notesbog Blåvandshuk Fotos Vejr og vind Sidste nyt Martin om siden


"Jo mere aktiv du er, jo mere heldig er du..."


Ørkendompap, Agger Tange, 9. august 2007
Notesbog 2007

Stribet Sanger 1k hun, Mandø, 18. oktober 2006
Notesbog 2006

Nordlig Blåhals 2k han, Blåvand Fuglestation, 14. maj 2005
Notesbog 2005

Dværgværling 1k, Blåvand Fuglestation, 5. oktober 2004
Notesbog 2004


"Der ligger altid en god oplevelse og venter..."


Sidst revideret 30. januar 2008

Notesbog 1993

jan feb mar apr maj juni juli aug sep okt nov dec

20/10  Rosenmågeeufori fik os til at ville leje en minibus!

Tilbage i 1993 var jeg på ungdomslejr i Blåvand sammen med en masse andre ungdomsmedlemmer blandt andet Thomas Hellesen. En af dagene fik bla. Tim H. Hansen besked om, at der var Rosenmåge i Skagen Havn og så blev der ellers pisket en stemning op...

Jeg havde på det tidspunkt kun været med på et enkelt twitch, og jeg gik ikke meget op i arter og lignende. Tim og andre var dog oppe at køre over meldingen fra Skagen, og nogle af os andre blev grebet af stemningen. Efter en del tids snak frem og tilbage besluttede vi, på bla. Tims initiativ at Tim og en anden, husker ikke hvem det var, skulle tage bussen til Esbjerg så tidligt som muligt næste morgen. Når der så kom en positivmelding fra Skagen, skulle Tim og co. leje en minibus, køre til Blåvandgård og hente os andre. Vi piskede en stemning op og var sikre på at nu skulle vi til Skagen.... sådan gik det desværre ikke. Rosenmågen var daffet af, så det eneste kørsel det blev til var Tim og co's forgæves bustur tur/retur til Esbjerg.

Det er en sjov historie at tænke tilbage på. Dengang var der ikke noget DOFcall, der var stort set ingen der havde mobiltelefon, kun få der havde bil og sidst men ikke mindst var det meget få der twitchede. Det at arrangere en tur som den omtalte, var noget helt specielt, hvorimod det i dag er helt anderledes. På en måde er Danmark blevet mindre end dengang. I dag regnes det ikke for så meget at køre flere hundrede kilometer for at twitche en fugl..."man rykker bare!"

Jeg kan godt savne historier, fra dengang hvor det at twicthe var lidt "vildt"... og hvor der skulle ydes en gedigen indsats for at få arterne i hus.
En fed historie som jeg har hørt er Esben Eriksen og Hans Ægidius'? twitch på Lattermåge i 1985 i Vejlerne. De CYKLEDE fra FYN! Snak om at kæmpe for det... og blive belønnet! I dag serveres mange hits på et sølvfad, og der bliver "suttet bolsjer" til den store guldmedalje! På den ene side nyder jeg selv godt af det, på den anden side synes jeg også, det er noget tamt og kedeligt... hvorfor jeg da også nu i langt højere grad end tidligere kæmper for at finde mine egne fugle.

Udarbejdet 25/1 2008, revideret 27/1 2008

til top
Solopgang, Blåvand Fuglestaion, 27. maj 2006
Martin Søgaard Nielsen
Send en mail til Martin

copyright © Martin Søgaard Nielsen
opstartet d. 23. januar 2008
Opdateret d. 30.1.2008