Lundsanger, Vesterled Blåvandshuk - 11 .juni 2006
Notesbog Blåvandshuk Fotos Vejr og vind Sidste nyt Martin om siden


"Jo mere aktiv du er, jo mere heldig er du..."


Ørkendompap, Agger Tange, 9. august 2007
Notesbog 2007

Stribet Sanger 1k hun, Mandø, 18. oktober 2006
Notesbog 2006

Dværgværling 1k, Blåvand Fuglestation, 5. oktober 2004
Notesbog 2004

Sidst revideret 7. februar 2008

Notesbog 2005

16/5  Blå Glente twitchet i Skagen

Efter et par gode dage ved Blåvandshuk med blandt andet 2 ringmærkede Nordlige Blåhalse, kom der 15/5 om aftenen melding om Blå Glente fra Skagen - pu-ha den var slem. Jeg var ret bombet efter kun lidt søvn, og jeg havde aftalt med Monica at jeg ville være hjemme i Odense ved middagstid. Jeg var ikke meget for at køre selv, for det ville blive mere hårdt en fornøjelse, så jeg overvejede hvilke muligheder der var.

Der gik flere timer med at ringe frem og tilbage til ornitoliger, og endelig var planen klar. Jeg gik i seng, sov 2 timer, stod op og kørte til Odense, hvor jeg blev samlet op ved den Store Rundkørsel kl. 01.00 af Kurt Betjent samt Eske og Edda. Det passede mig fint, for så kunne jeg hvile både på vejen derop og hjem.

Vel fremme i Skagen var det lige ved at blive lidt lyst, så jeg var sikker på at fuglen allerede kunne ses i det træ, den var gået til overnatning. MEN den var væk! Jeg blev sgu noget nervøs, især da vi ikke havde set noget til den 20 minutter senere. Pludselig kom den dog frem. Yes! Til stor jubel for alle de tilrejsende valgte fuglen at flyve lige hen over hovedet på os og stille sig til at muse - det var sgu for sejt. Jeg fik set den super godt både siddende og flyvende - så jeg var en glad mand, da vi trillede hjemad.

I det meget grå vejr, fik jeg taget et par dogmebilleder, som er meget sjove at have trods den dårlige kvalitet.

Blå Glente, Skagen Odde Museet, 16. maj 2005
Danmarks 2. fund af Blå Glente har netop spist et bytte

Udarbejdet 7/2 2008


14/5  Nordlig Blåhals i garnene

Efter at have nydt gårsdagens fede Blåhals i hånden, troede jeg ikke ligefrem at vi skulle fange flere den weekend. Men på en netrunde i fyrhaven så jeg endnu en han sidde i nederste fag i f7. Blåhals udbrød jeg, og i samme øjeblik kastede Peter sig over fuglen i nettet for at sikre at den ikke fløj ud igen. Det var en endnu en superfed 2k han, og farverne på den fugl er bare så flotte!


til top
Solopgang på sydhukket, Blåvandshuk, 30. april 2007
copyright © Martin Søgaard Nielsen
udarbejdet d. 18. juni 2007
Opdateret d. 14.3.2008