Lundsanger, Vesterled Blåvandshuk - 11 .juni 2006
Notesbog Blåvandshuk Fotos Vejr og vind Sidste nyt Martin om siden
Nyeste fotos:
Stær, Blåvandshuk, 18. maj 2008
Hvepsevåge 1k, Blåvandshuk, 17. september 2006
Hættemåge, Blåvandshuk, 21. september 2006
Hedehøg hun, Ballum Enge, 29. juni 2008
Dværgryle 1k, Blåvandshuk, 21. september 2006
Stribet Sanger, Mandø, 16. oktober 2006
Skovsneppe, Blåvandshuk, 11. oktober 2004
Ørnevåge 2k, Fakkebjerg, Søgaard Mose, Sydlangeland 4. maj 2008
Tornirisk, Blåvandshuk, 15. maj 2005

"Jo mere aktiv du er, jo mere heldig er du..."


Gulhovedet Gul Vipstjert ssp. flavissima, Lakolk Strandsøer, 12. maj 2008
Notesbog 2008

Steppehøg, Bøvling Klit,  27. september 2007
Notesbog 2007

Stribet Sanger 1k hun, Mandø, 18. oktober 2006
Notesbog 2006

Nordlig Blåhals 2k han, Blåvand Fuglestation, 14. maj 2005
Notesbog 2005

Dværgværling 1k, Blåvand Fuglestation, 5. oktober 2004
Notesbog 2004


"Der ligger altid en god oplevelse og venter..."


Fuglestof:


Kort over Grenen

Topskarver og gamle dage

Twitchingens start

Omvendt træk eller...?

phyller på Chrø


Sidst revideret 20. december 2009

Notesbog 2009

jan feb mar apr maj juni juli aug sep okt nov dec

20/12  Skovskade som ny matrikelart!

Mens jeg sidder ved computeren, kigger jeg ud på det flotte sneklædte landskab, og hov hvad var det?.... Var det ikke en Skovskade der fløj der? Jeg kunne ikke følje den pga. et lille træ hos naboen, men YES så kom den frem igen, og pludselig fik jeg tanken, om ikke det var ny matrikelart? Det mente jeg, og et tjek på matrikelartslisten bekræftede min tanke. Det er godt nok længe siden jeg har fået ny matrikelart, og Skovskade var da også en af de mest ventede.

Udarbejdet 20/12 2009


29/3  Projekt Rødhalset Gås lykkedes for 2 år i træk...

19.05 Rødhalset Gås 2 nord for Rømødæmningen på forlandet. Meldt ud kl. 19.25.

Udarbejdet 28/7 2009


14/3  Hjemmesiden nedprioriteret til fordel for arbejdet...

Vinteren har med al tydelighed stået i mit jobs tegn. Megen tid er brugt på det, såvel ovre på arbejdet, som hjemme foran computeren. Den resterende fritid har min hjerne virkelig haft brug for at koble af, så hjemmesiden har stået stille det meste af vinteren.

Det er på den ene side ærgeligt, men på den anden side har jeg heller ikke været i felten, så på den måde er der jo god sammenhæng. Jeg ville dog gerne arbejde videre med de mange ideer jeg kun er halvt færige med, eller ikke er begyndt på endnu, men pyt - det går nok! Jeg har dog fået lagt nogle billeder ind, og flere er på vej, så lidt sker der da.

Der kommer nok til at gå en rum tid hvor jeg fortsat vil bruge det meste af min energi med mit arbejde, men målet på sigt er helt sikkert, at jeg får det afpasset, så der er både tid og overskud til fuglene, såvel i felten som bag skærmen.

Udarbejdet 14/3 2009


13/3  5 Mosehornugler og en masse andet...

Gårsdagens tur gav overraskende nok kun 5 Hvide Vipstjerter - Mandø 1, Rømø 1+2, Kammerslusen 1. Med op til 8 grader havde vi forventet lidt flere, men der er åbenbart ikke rigtig hul på dem endnu.

Dagen startede ellers med den mest suveræne Vandrefalk længe, idet en fugl sad på diget ved Mandø kun 20m fra bilen. Størstedelen af dragten var udfarvet, men der var enkelte juvenile fjer i dragten, så Henrik og jeg diskuterede hvorvidt det måtte være en 3k fugl.

Mandø var udover falken, en del Hjejler og nogle tusind Bramgæs en tynd kop te - men det var fedt at være ude, og trods den noget kolde vind, ret mildt. Efter nogle timer byttede vi Mandø ud med Rømø. En gåtur på stranden gav en flot Hvid Vipstjert, men ellers intet. Targetarten på Rømø var Sneugle, idet fuglen fra Holland/Tyskland ikke var blevet set længe, og mon ikke den tager turen langs vestkysten op, og bliver set i Skagen? senere på foråret? Vi er i hvert fald enige om, at når der kommer en rastende Sneugle, så vil vi gerne køre efter den.

Højdepunktet på Rømø var nok en spillende Stor Kobbersneppe samt en 28 punkts bilvending med Henrik som råbende guide!

Både Mandø og Rømø var iøvrigt blæst for Knortegæs... hvorvidt de er trukket længere sydpå i forbindelse med den sidste kulde vi har haft er uvist, men vi så overraskende nok stort set ingen. Ej heller ved Ballum Sluse, hvor der dog var nogle tusind Bramgæs. Svømmeænder var der kun få af, så det tog ikke lang tid at udelukke en Amerikansk Krik-, eller Pibeand. Der er ellers set 2 Amerikanske Krikænder i ugen ved hhv. Vejlerne og Sneum Sluse, så muligheden var helt sikkert til stede.

Efter Ballum trillede vi nordpå. På markerne SØ for Kammerslusen var der gang i gæssene. Minimum 300 Blisgæs, 1 Tundrasædgås og 7-8000 Bramgæs. Derudover nogle hundrede svømmeænder i åen. Ved selve Kammerslusen opdagede Henrik en Mosehornugle, der sad på en pæl i aftensolen. FED FED fugl. Inden længe opdagede vi yderligere 2, og de 3 fugle var forskellige idet 2 af dem havde hak i hhv. højre og venstre vinge. Det var supert med flere på en gang, og 2 af dem "legede" sågar i luften. På et tidspunkt satte de sig ret tæt på hinanden, hvorved vi kunne se, at den ene var meget lysere på undersiden end den anden.

Efter nogen tid opdagede vi ugle nummer 4 og derudover også en 2k Duehøg samt en Blå Kærhøg. Dagens troede vi sidste fugl, sås ved Vilslev Enge hvor Mosehornugle nummer 5 sad på en pæl helt ude ved vejen. Henrik dumpede videoprøven til Hollywood da det tog aaaaalt for lang tid at få videokameraet frem. Uglen var således længe fløjet, da videokameraet kom frem, men dog kun 25m væk, så vi kunne fint nyde den i kikkerterne. Det var fedt at det var lyst helt frem til 18.30... men dagens sidst fugl - en ugle sp. - blev set flyvende over motorvejen, lige vest for afkørsel 75.

Mit kamera blev desværre heller ikke luftet i dag..... der er sgu ellers ved at gro mos på det - så lige forleden at jeg siden september kun har haft det i brug 1 gang!!! Glæder mig til at få gang i det igen, og det skal nok komme, nu foråret står for døren.

Udarbejdet 13/3 2009


11/3  Silkehaler igen igen...

Det lader til at der er Silkehaler i området, for denne morgen hørte jeg igen Silkehaler. Alex og jeg var lige kommet ud til vejen, da jeg hørte "klokkerne". Jeg så dog dem dog aldrig, og hvor mange der var, må stå hen i det uvisse.

Udarbejdet 14/3 2009


26/2  Flere Silkehaler...

På vej på cykel op ad vejen i den flotte eftermiddagssol, fik jeg øre og øje for en flok Silkehaler (25) der sad i et birketræ. Fedt igen at se og høre dem igen, for 2. gang på få dage, når de nu har været fraværende hele vinteren.

Udarbejdet 14/3 2009


24/2  Endelig Silkehaler...

Efter ligesom sidste vinter at have sukket efter Silkehaler hele vinteren, hørte jeg om morgenen pludselig nogle stykker - i den ret tætte tåge så jeg 6-7 stykker sidde i et træ henne ved Sanderumskolen. FEDT! Lidt senere nede ved Alex' børnehave kom en flok på 23 flyvende. Utroligt hvor glad jeg kan blive når jeg ser nogle fugle, jeg ikke har sæt længe.

Udarbejdet 14/3 2009


19/1  Glæder mig til foråret

Hold op hvor jeg glæder mig til foråret.... synes godt nok der er mange gråvejrsdage, og de gange hvor jeg pønser på en længere fugletur, er vejret mildest talt elendigt (senest i denne weekend!), så jeg glæder mig til forår, afrikatrækkernes ankomst og ikke mindst til den første uge i maj, hvor vi igen skal i sommerhus ved Blåvandshuk... Måske giver det en Vendehals eller to...

Se billedet i større format...
Vendehals 30. april 2007 - min første i hånden...

Udarbejdet 19/1 2009



til top
Sol på Bulbjerg, 9. september 2006
Sitemap

Vejr:
DMI
TV2 Vejret
Tv-vejrudsigt TV2
Flere...

Observationer:
Dofbasen
Dofcall

Danmark:
Netfugl
Fugle og Natur
DOF Sydvest
Blåvand dagbog
Chrø Fuglestation
DOF Fyn
Vejlerne
Gedser Fuglest.

Diverse:
UEM
Cheferne i Felten
Århusbirderne
KO

Landskampen:
Bloggen
Holdstillingen
Artslister

Blåvandshuk:
Findes her...

Udland:
Dutch Birding
Club 300 Sverige
Svalan - Sverige
Bombemeldinger - Norge
fugler.net
Club 300 Tyskland
Helgoland
Utsira
Tarsiger

Felt–
bestemmelse:
Findes her...

Fuglestemmer:
The virtual bird
Eurosongs
Birding.dk
Uglelyde

Ring-
mærkning:
Findes her...

Butikker:
Naturbutikken
Friluftslageret
Natur og fritid
Naturbokhandeln

Foto:
Findes her...





Martin Søgaard Nielsen
Send en mail til Martin

copyright © Martin Søgaard Nielsen
opstartet d. 23. januar 2008
Opdateret d. 28.12.2009